LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

sâmbătă, 30 mai 2009

DESPRE EZOTERISMUL CREŞTIN ŞI ARMONIA CU NOI ÎNŞINE

Ce este ezoterismul?
Conform DEX, definiţia ezoterismului este:
"Transmitere a unei doctrine, a unui ritual, etc. numai unui număr restrâns de iniţiaţi."

Şi totuşi, Isus spune:
2. "Nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, nici ascuns, care nu va fi cunoscut.
3. De aceea, orice aţi spus la întuneric, va fi auzit la lumină; şi orice aţi grăit la ureche, în odăiţe, va fi vestit de pe acoperişul caselor."
(Evanghelia după Luca, capitolul 12, versetele 2 şi 3)

Aceste rânduri se adeveresc în zilele noastre: cu doar câteva clickuri pe net poţi afla taine ezoterice ascunse ochilor profani până nu demult.

Totuşi cine nu are ochi de văzut să le vadă sau urechi de auzit să le audă, va căuta în zadar... sau va fi în pericol să găsească simboluri şi semne, incantaţii şi mantre care îl va duce la pierzare.
De ce? Deoarece acestea sunt mai uşor de găsit. O persoană nepregătită din punct de vedere spiritual intră în rezonanţă mai uşor cu vibraţiile înşelătoare ale unor şarlatani, iar o unealtă folosită de mâna unui nepriceput poate produce pagube mari. (pentru a înţelege mai bine acest lucru, citiţi postările despre Legea Rezonanţei şi urmăriţi filmul postat). De aceea ucenicii trebuie mai întâi să înveţe de la meşteri să folosească aceste unelte spre binele tuturor şi doar după aceea să le mânuiască.

IUBIREA şi PUTEREA CUVÂNTULUI - două dintre tainele ezoterismului creştin 

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul în ianuarie 2009, Oreste Teodorescu îl cita pe marele ezoterist creştin Sf. Augustin, ca un sfat pentru fiica sa:
"... Iubeşte şi fă ce vrei!" sau " ...Iubeşte şi poţi face tot ce vrei..."
Mulţi au auzit de această taină, însă puţini o înţeleg...

Anii trecuţi, la una dintre orele de dirigenţie le-am spus copiilor acest citat.
Unii dintre ei au fost nedumeriţi... cum să facă tot ce vor?!

Le-am explicat puterea de transformare a iubirii.
.
Un om care iubeşte cu toată fiinţa lui, cu tot sufletul lui, cu toată simţirea lui, un om care vibrează de iubire, va fi curăţat de toate dorinţele care ar putea să facă rău celorlalţi, deci orice şi-ar dori va fi în ARMONIE cu TOTUL în jurul său.
.
Cel ce iubeşte CU ADEVĂRAT nu poate să urască, nu poate să înşele, nu poate să fie necinstit, nu poate să facă rău nimănui....

La întrebarea cum să iubească - este greu să iubească oameni, unii oameni sunt răi - am zis să încerce mai întâi să iubească o floare, un căţel, Natura, Cerul, Soarele şi apoi pe oamenii buni, iar apoi vor fi în stare să îi iubească şi pe cei mai puţin buni.
.
O altă mare taină a ezoterismului creştin este CUVÂNTUL şi PUTEREA CUVÂNTULUI.
.
Mulţi dintre noi am auzit de puterea tainică a rugăciunii "Doamne Isuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieşte-mă ...", rugăciune spusă de sute de ani de călugării creştini isihaşti. Sfântul Serafim de Sarov de exemplu, a reuşit astfel să fie mai presus de lumea fizică, să poată controla de la SINE, armonios şi natural manifestările lumii fizice din jurul lui. Probabil nici măcar nu şi-a propus să facă acest lucru.
.
CUVINTELE rugăciunii spuse CU TOATĂ PUTEREA DE VIBRAŢIE A FIINŢEI, spuse cu IUBIRE, cu CREDINŢĂ şi mai ales cu ÎNCREDERE TOTALĂ ÎN DUMNEZEU, le-a dat acelor creştini o PUTERE greu de înţeles pentru omul modern.
.
Mulţi dintre ei făceau aşazise minuni, însă nu făceau decât să se pună în ARMONIE cu ei înşişi, iar ARMONIA se manifesta şi în jurul lor. Acesta este de fapt un lucru natural. Cunoaştem multe astfel de exemple: o muzică armonioasă într-o sală crează armonie în jur, o imagine armonioasă creează armonie în ochii privitorilor, armonia din sufletul mamei îi linişteşte pe copii ei şi le induce aceeaşi stare.

Un asemenea fenomen poate fi constatat urmărind postarea: http://coduluioreste.blogspot.com/2009/05/ziua-eroilor-inaltarea-domnului-ispasul.html , în special ultimele rânduri ale acestei postări.

"Puneţi-vă în ARMONIE cu voi înşivă, cu LUMINIŢA DIVINĂ din fiecare, vibraţi odată cu ea şi armonia care apare în interiorul vostru se va manifesta şi în exteriorul vostru!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu