LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

joi, 8 octombrie 2009

Valentina Garlea - Tomograful Viu - Fragmente dintr/un interviu acordat revistei Formula As


http://www.formula-as.ro/2000/418/enigme-16/enigme-1509
.
"Noi suntem facuti de la Dumnezeu la fel. Noi toti avem la fel, sapte straturi de culori, sapte "becuri", toate in rand incolonate. Darul Domnului este pentru toata lumea egal. Din pacate, din cata lume am vazut si vad, raman foarte putini oameni adevarati. Noi ne pierdem omenia, legandu-ne de trei lucruri: putere, avere si placere. Imi plac doar oamenii care inca mai au culori frumoase in jur."
.
"- Cand v-ati dat seama ca ceea ce vedeti dvs. poate fi folositor oamenilor?- Cand am plecat de acasa, mama si tata mi-au spus sa nu spun nimanui ce stiu, ca de-or fi oameni ascunsi, ma vor bate cum il bateau pe tata si o sa ajung rau in viata. Iar mama a strigat asa: "Sa nu spui nimanui, ca te vor duce la nebuni si n-or sa creada asa ceva". In 93, dupa ce doctorii au zis ca nu au ce-mi face, ca am atrofie optica, am ajuns sa descriu pana la urma ceea ce altadata tata, mama si cu popa m-au oprit. Sa descriu cand vedeam un om ca are culori in jurul lui. Mai clar, aveam sa fac lucrul acesta din 94, 28 iunie. Atunci, m-a cuprins o lumina atat de puternica, incat vedeam in ea orice despre om: de unde vine, ce hiba are, unde o fost, ce-o facut, de ce-i beteag."
.
"Gresiti, stati putin, de data asta gresiti. Nu eu vindec. Nu noi cei de pe pamant vindecam. Nici macar doctorii nu vindeca. Ei trateaza. Pe cati oameni i-ai vazut dumneata vindecati de doctori? In sase ani, eu inca n-am intalnit asa ceva. Doctorul trateaza. Pe pamantul asta nu este om sa vindece. Eu pot sa spun cu usurinta betesugurile. Domnii doctori care-mi stiu vorbaria si o pricep, scriu cum se cheama doctoreste si tot dansii (care-s pe bucatele, ca-i de inima, ca-i de stelute, ca-i de toate) trateaza. Dar nu vindeca. Cel de Sus vindeca. Daca de Sus, pe culori ii trecut sa nu fie vindecat, nu ii. Poate sa fie o suta de doctori in jurul unui om, nu-l vindeca.- Deci, nici dvs. nu puteti vindeca.- Nu. Nu exista om pe pamant sa vindece.- Si totusi, foarte multa lume spune: Valentina m-a vindecat, Valentina mi-a vazut ce betesug am...- Da, eu vad ce betesug are fiecare, dar eu nu vindec, domnii doctori trateaza si, daca omul are dat de la Dumnezeu sa se vindece, se vindeca."
.
"Ne imbolnavim sufleteste intai. A fi rau inseamna boala, a fi hapsan e iarasi o boala. Si se intuneca culorile. Nu trebuie sa te duci in biserica, sa-l strigi pe Dumnezeu. Il strigi pe Dumnezeu de aici, din suflet. Daca omul nu-L are in suflet, sa nu-L caute. Iar cine are chemare, sa intre in Sfanta Biserica, iar cand intra sa aiba ochi sa vada si urechi sa auda. Dar din ce mi-e dat sa vad, la biserica se merge cum ai merge sa cersesti bani sau ramasite de paine. Multi merg la biserica doar cand o dat un necaz peste ei, gandind ca prin banutii platiti preotului o sa fie rascumparat pacatul pe care l-or facut. Multi dintre noi in biserica intram bou si iesim vaca. Nu se merge la cersit in Sfanta Biserica. Si la spovedanie, cand ne ducem, n-avem ce cauta la parintele decat atunci cand ne facem acasa spovedania mai intai, in taina, ca mai bine ca mine si ca Dumnezeu nu ma stie preotul. Dar omul se duce la spovedanie nepregatit, si raman multe lucruri nespuse si ascunse, care se vad pe culori."
.
"Daca faci rau, intuneci culorile din jur. Dumnezeu ne-a dat tuturor o baie de lumina colorata, dar noi, prin faptele noastre, nu lasam lumina sa intre si sa ne lumineze mintea si sufletul. Noi avem tot ce ne trebuie spre a fi multumiti, dar ne lipseste cu desavarsire lumina din minte si suflet. Noi avem mintile intunecate. Si sufletul. Cand vom da drumul la lumina sa intre in suflet, vom fi din nou o turma si un pastor. Si o sa lasam lumina sa ne curga in minte si-n suflet."
.
"Noi venim pe lume inzestrati cu de toate, insa un dar mai deosebit vom primi doar atunci cand vom merita fiecare la randul nostru. Nu vor trece decat doi ani, doi ani si ceva, cand multora dintre noi, cu scoala sau fara scoala, cu invatatura sau fara, o sa ne trebuiasca felinar aprins ca sa mergem pe strada. Si sa nu va prinda mirarea cand veti vedea ziua in amiaza mare si insorita oameni umbland cu lampionul aprins pe drum. Sa nu intrebati ce cauta. Asa de mare intunecime vine peste noi. Si de aceea, sa fim mai buni, sa stiu sa ma iert eu pe mine, sa-mi iert aproapele, semenii, si dupa aceea sa-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte, daca merit si cat merit."

Crucea Roşie - Prieteni la bine şi la greu

Îi mulţumesc din suflet prietenului meu, dl. doctor Raed Arafat pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru România

Mândră floare Trandafir

ROMÂNIA - GRĂDINA MAICII DOMNULUI

http://www.youtube.com/user/pancone

marți, 6 octombrie 2009

Despre Zona Munţilor Hăşmaş - Cheile Bicazului - Ceahlău


http://cheilebicazului-hasmas.ro/ro/regulament.php

Curiozităţi despre Zona Munţilor Hăşmaş - Muntele Negru- Cheile Bicazului - Ceahlău
http://www.elixir.ro/foto/Harti/Orientali/HASMAS.JPG
http://piatraunica.blogspot.com/
  • Munţii Hăşmaş, împreună cu Piatra Singuratică formează un sistem aproximativ simetric, având centrul la Piatra Singuratică.

  • Nu sunt munţi prea înalţi (aproximativ 1800 m):

  • Flora şi fauna sunt deosebite aici: începând de la Floarea de Colţ, Sângele Voinicului şi Bulbucii(bujori galbeni) şi continuând cu animale precum Capra Neagră, Râsul, Ursul, etc

  • Cabana Piatra Singuratică se află la o altitudine de aproximativ 1500m (pe hartă este marcată o cotă, iar GPS-ul arată alta);

  • Lângă Hăşmaşu Mare se află Poiana Albă o zonă deosebit de frumoasă, iar în Hăşmaşu Mic se află Moara îngerului negru, căreia eu i-am dat numele de Ţara lui Sfarmă Piatră, deoarece mai ales primăvara şi toamna, datorită umidităţii pătrunse printre fisurile stâncilor şi datorită diferenţelor mari de temperatură dintre zi şi noapte, apa îngheţă, dilatându-se şi mărind fisurile până când bucăţile de stâncă se desprind şi în rostogolirea lor iau cu ele alte stânci şi pietre, producând mici avalanşe;

  • Cei care sunt radioamatori pot să observe că seamănă cu reprezentarea grafică a unui semnal radio purtător de informaţie, având două benzi laterale (Radioamatorii folosesc de obicei sistemul SSB - Single Side Band, iar posturile de radio UL,US, UM emit de obicei un semnal cu două benzi laterale).

  • Dacă ne uităm pe hartă vedem că în această zonă se află Cumpăna Apelor României: Mureşul, Oltul şi Bicazul (împreună cu Bicăjelul) izvorăsc de aici - Mureşul traversează Ardealul şi apoi se varsă în Tisa, Oltul, fratele Mureşului, pleacă tulburat din Ardeal pentru ca apoi să traverseze Carpaţii Meridionali pentru a ajunge în Ţara Românească, Ţara Scaunului de Domnie, iar Bicazul curge frumos, limpede, dar zbuciumat prin Cheile Bicazului spre Frumoasa Moldovă.

  • Din satelit Carpaţii se văd foarte frumos: seamănă cu o Mamă care îşi ţine Copilul în braţe, iar după părerea mea zona inimii Mamei se află la Cumpăna Apelor României, iar zona ochilor ei se află undeva la izvoarele Tisei şi Nistrului (un joc interesant de cuvinte - Istru - Nistru).

  • Cumpăna Apelor este de fapt o linie continuă care începe în Munţii Hăşmaş şi ajunge până la izvoarele Tisei. Tot din zona acestei Cumpene a apelor izvorăsc Cele două Bistriţe, Someşul Mic, care apoi ase uneşte cu Someşul Mare. (multe alte observaţii şi comparaţii ar putea fi făcute în acest sens, imaginaţia omului este deosebit de mare)

Această postare reprezintă continuarea postărilor

luni, 5 octombrie 2009

Să ne bucurăm de Frumuseţile Naturii!

http://www.youtube.com/user/LonelyMoonRise

Cămaşa omului fericit

Sursa: http://daniilsihastru.blogspot.com/2009_08_25_archive.html

"A fost odată un împărat. Avea de toate... însă nu era fericit. Era doar în căutarea fericirii. A căutat-o el mult timp şi nu a găsit-o. A dat sfoară în ţară că acela cre îl va ajuta să găsească fericirea va primi jumătate din împărăţie (ca în multe poveşti...).I-a întrebat pe sfetnici, pe slujitori şi pe toţi cei care erau cunoscuţi ca fiind înţelepţii din împărăţie.În cele din urmă, un bătrân înţelept i-a zis împăratului: "Mărite împărate, atunci vei fi cu adevărat fericit când vei îmbrăca cămaşa Omului Fericit care trăieşte undeva în împărăţia ta."Împăratul i-a trimis pe slujitori să-l caute pe Omul Fericit. În căutarea acestui om slujitorii au ajuns la casa unui boier bogat. Acesta i-a primit cu drag şi i-a servit cu de toate. La sfârşit slujitorii împăratului l-au întrebat dacă este fericit. Boierul le-a răspuns că nu este fericit pentru că are multe griji: pământurile, iobagii, banii, dările către împărat şi toate celelalte.Slujitorii împăratului au mers mai departe şi au ajuns la un cămătar. Şi acesta i-a primit bine, însă atunci cânda a fost întrebat dacă este fericit a zis că nu poate să fie fericit pentru că el trăieşte de pe urma cametei pe care o câştigă de la cei pe care îi face nefericiţi, aşa că nici el nu avea cum să fie fericit.Slujitorii împăratului şi-au continuat drumul: au întâlnit negustori, măcelari, zapcii, şi totuşi nici unul dintre ei nu era fericit...În cele din urmă, când nici nu mai sperau au ajuns la marginea unei păduri, unde au văzut un om care aduna vreascuri pentru foc. I-au dat bună ziua şi l-au întrebat ce face acolo.Omul nostru le-a povestit că adună vreascuri pentru familia lui care locuia într-un bordei nu departe de locul unde se aflau.Slujitorii împăratului l-au întrebat cum îşi câştigă traiul zilnic, iar omul nostru a zis că Dumnezeu i-a dat o grădină de legume şi o văcuţă care le asigura mâncarea zilnică lui şi familiei sale. Slujitorii s-au mirat şi l-au întrebat dacă este fericit în sărăcia lui.El a zis că este foarte fericit pentru că îl are pe Dumnezeu în suflet, iar Dumnezeu îi dă tot ceea ce are nevoie.De îndată slujitorii i-au ordonat: "Trebuie să ne dai cămaşa ta! Împăratul are nevoie de ea!"Omul Fericit, mirat, le-a răspuns: "Eu v-aş da-o cu dragă inimă... dar eu nu am cămaşă!" "preluare de pe blogul http://iubireaintotsiintoate.blogspot.comVa imbratisez cu drag!!!

Împărăţia acestei lumi

Un bătrân pustinic fu invitat odată la curtea regelui.
-Invidiez un om sfânt ca tine, care se multumeste cu atât de putin, spuse regele.
-Eu invidiez pe majestatea voastră care se multumeste cu si mai putin decât mine, răspunse pustnicul.
-Cum poti spune asta, când întreaga tară îmi apartine? Zise împăratul ofensat.
-Tocmai de asta. Eu am muzica sferelor ceresti. Eu am râurile si muntii întregii lumi, am luna si soarele, pentru că îl am pe Dumnezeu în inimă. Tot ce are majestatea voastră, pe de altă parte, este această împărătie.


Paolo Coelho

Sursa: http://daniilsihastru.blogspot.com/2009/09/imparatia-acestei-lumi.html

De la Daniil Sihastrul

"Omul,dupa cum se stie, este raspunzator nu numai pentru ceea ce face el cat traieste pe pamant, ci el va raspunde si de ceea ce fac altii dupa el, care ii vor imita exemplul vietii sau ii vor dezvolta ideile,i ntrucat raul facut de el in viata aceasta are urmari si asupra generatiilor care vin, determinandu-i pe unii sa continuie, iar pe altii facandu-i sa sufere prin ceea ce ramane dupa el, ca de exemplu sau rezultat concret: carti,picturi,muzica,educatia copiilor,orice urma a trecerii lui prin viata. De acolo unde sunt dupa moarte, sufletele oamenilor vad limpede tot dezastrul provocat de ei in urma si ar dori sa repare trecutul macar in parte sau sa vina in ajutorul celor de pe pamant,dar nu mai pot"

SOFIAN Arhimandritul

duminică, 4 octombrie 2009

Misiunea noastră: salvarea Mamei Noastre Planeta Pământ precum şi iubirea şi salvarea Aproapelui Nostru

Iubire, pace, inţelepciune, armonie, prosperitate, sănătate pe toate planurile, putere de muncă, fericire pentru toate fiinţele cuvântătoare şi necuvântătoare de pe Planeta Pământ şi din toate lumile!


Psalmul 23

Fragment din Psalmul 113

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=65&cap=113

7.
De faţa Domnului s-a cutremurat pământul, de faţa Dumnezeului lui Iacob,
8.
Care a prefăcut stânca în iezer, iar piatra în izvoare de apă.
9.
Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău se cuvine slavă, pentru mila Ta şi pentru adevărul Tău,
10.
Ca nu cumva să zică neamurile: "Unde este Dumnezeul lor?"
11.
Dar Dumnezeul nostru e în cer; în cer şi pe pământ toate câte a voit a făcut.

Ne continuăm drumul spre Vârful Hăşmaşu Mare:

Înainte de a ne continua drumul spre Vârful Hăşmaşu Mare, este foarte importand să mai citim o dată postarea http://viataiubire5.blogspot.com/2009/10/cel-care-se-teme-de-moarte-acela-se.html (nu doar videoclipul, dar şi textul de sub videoclip trebuie văzut)


Caprele negre nu se mai văd