LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

sâmbătă, 16 mai 2009

CANALUL YOUTUBE AL TELEVIZIUNII ŞCOLARE "VREAU SĂ ŞTIU!" - RÂCIU

În play-listele (http://www.youtube.com/profile?user=adrianioanbaciu&view=playlists) din acest canal (http://www.youtube.com/user/adrianioanbaciu) puteţi viziona multe activităţi ce implică comuniunea omului cu natura, evenimente culturale şi spirituale, tradiţii, etc:

  • Excursia tematică "Pe urmele lui Mihai Viteazul în Transilvania" ;
  • activităţile proiectului "Natura - Prietena Mea!" (reîmpăduriri, plantarea unui parc dendrologic, etc);
  • Ansamblul Folcloric "Drăgaicele" (ZÂNELE PROTECTOARE ALE NATURII) de la Drăsliceni, raionul Criuleni, Republica Moldova (spectacol la Casa de Cultură din Râciu);
  • Sărbătoarea "Adormirea Maicii Domnului" la Mănăstirea Sânmărtinu de Câmpie - Comuna Râciu;
  • Expediţia şcolară "Vreau să ştiu!";
  • Modul în care este realizat Proiectul "Mass Media Şcolară" din care face parte revista educativ-spirituală "Vreau să ştiu!";
  • Zone foarte puţin cunoscute din Transilvania, etc, etc, etc
(Peste 700 înregistrări video - în curând mai mult de 2000).

DESPRE EMISIUNEA "ARTELE DIVINATORII, NORMAL SAU PARANORMAL"

.
Pentru mulţi inventarea primului bec de Edison a fost un lucru paranormal.
Cu 70 de ani în urmă existau încă persoane la ţară, care credeau că radioul este un lucru paranormal.
Cu câteva două sute de ani în urmă, posibilitatea ca omul să zboare era o aberaţie în mintea multora.
Există multe alte asemenea exemple.

Tot ceea ce scapă puterii de înţelegere a omului este considerat paranormal, iar după ce se reuşeşte demonstrarea ştiinţifică a unui fenomen, acesta devine din paranormal, foarte normal.

Se recomandă ca acela care nu ştie foarte bine să conducă un automobil şi să-i controleze comenzile, acela să nu iasă cu el pe şosele. Tot aşa şi artele divinatorii. Dacă nu te pui în armonie cu Lumea Spirituală şi dacă nu îţi acordezi sistemele interiore de recepţie şi emisie NUMAI PE FRECVENŢE BENEFICE (prin artele divinatorii se recepţionează şi se transmit mesaje dinspre şi înspre lumile nevăzute - vezi postarea Legea Rezonanţei - ), există riscul să vi se transmită foarte multe informaţii false şi informaţii foarte nebenefice, şi chiar să păţiţi ceva FOARTE GRAV.

Vă dau un exemplu:
Cineva poate "să se joace" cu Tarotul (sau cu alte unelte divinatorii) şi primeşte o informaţie care-l îngrozeşte. Această informaţie devine o sugestie negativă foarte puternică. Această sugestie negativă, fiind alimentată de frica persoanei care "s-a jucat", devine o autosugestie obsesesivă. Autosugestiile puternice pot să devină realitate, deoarece ştim că mintea este cea mai puternică armă (vezi postarea Puterea Minţii). Astfel printr-o rezonanţă negativă necontrolată, se poate ajunge la o tragedie.

Invitaţii emisiunii din acestă seară (15 mai 2009) au punctat foarte bine faptul că persoana care practică o artă divinatorie, poate prelua energia negativă a persoanei pentru care realizează acea artă divinatorie. Ştim de la fizică faptul că Natura înseamnă şi un schimb permanent de energii între sisteme, în cantităţi mai mari sau mai mici, în funcţie de "distanţa" dintre sisteme şi de dimensiunea canalului de transmisiune dintre ele.

Vă voi da trei exemple foarte clare în acest sens:
1) Unii medici psihiatrii încep să o ia razna, deoarece preiau cantităţi mari din energia negativă a bolnavilor pe care îi tratează.
2) Unii preoţi au povestit că în zilele dinainte de Paşte le este foarte greu şi se simt foarte obosiţi. De ce? Pentru că preiau foarte multă energie (în cea mai mare parte negativă) de la credincioşii care se spovedesc şi care scapă astfel de povara energetică cu care erau încărcaţi.
3) O persoană X se întâlneşte cu o persoană Z care are un necaz. Persoana Z începe să i se plângă persoanei X, descărcându-şi oful. După ce se despart, de multe ori persoana X are o stare proastă, iar persoana Z se simte mult mai bine pentru că a scăpat de o mare parte din energia negativă. Binenţeles, persoana Z preia o parte din energia benefica a persoanei X, persoana X putându-se simţi chiar epuizată.

Toate aceste trei cazuri au un punct comun şi anume faptul că persoanele binevoitoare, fără să cunoască mecanismul foarte bine, "o păţesc".

Care este soluţia? Soluţia este simplă: medicul psihiatru, preotul, persoana X sau practicantul de arte divinatorii (etc.) trebuie mai întâi să reuşească să devină o UNEALTĂ ÎN MÂNA CREATORULUI şi trebuie să-şi cunoască foarte bine "meseria" (adică să fie iniţiaţi de cunoscători).

Toate acţiunile din exemplele 1,2,3 sunt acţiuni care pot fi făcute în două feluri:
1) EGOTIC - adică "EU sunt cel care te-am ajutat";
2) CA UNEALTĂ A LUI DUMNEZEU, detaşat - adică "Creatorul te-a ajutat prin mine!"

Cazul 1: este cel clasic pe care îl pun în practică majoritatea oamenilor (egotic).
Cazul 2: este rar pus în practică de oameni. Există oameni care înainte de a începe o acţiune importantă (intervenţie chirurgicală, practicarea unei arte divinatorii, tratament bioenergetic, spovedanie, etc) spun o rugăciune de genul: "Doamne, Tată Ceresc, îţi consacru ţie acestă acţiune pe care o voi face în continuare.Te implor cu umilinţă să mă foloseşti ca unealtă în Mâinile Tale, ca pe un canal prin care Tu preiei energia de la omul căruia vreau ca Tu să-i faci bine prin mine! Facă-se voia Ta! "

Întreaga viaţă ar trebui să ne-o consacrăm lui Dumnezeu, iar dimineaţa, pe lângă rugăciunile obişnuite, ar trebui să spunem cu toată puterea fiinţei noastre următoarele cuvinte (sau alte cuvinte care ni se potrivesc fiecăruia dintre noi în parte): "Doamne, Tată Ceresc, îţi dedic Ţie toate rezultatele acţiunilor pe care le voi face cu mintea, cu vorba sau cu fapta, în toată această zi, până mâine dimineaţă la următoarea rugăciune. Preia Tu toate aceste rezultate ale faptelor mele şi foloseşte-mă ca unealtă în Mâinile Tale. Facă-se voia Ta!"

Înainte de fiecare acţiune importantă pe care urmează să o facem, ar trebui să procedăm astfel.

Trebuie să ţinem cont şi de faptul că nu orice acţiune pe care vrem să o facem este în armonie cu Voinţa Divină şi de aceea la sfârşit am adăugat "Facă-se voia Ta!". Dacă anumite lucruri pe care vrem să le facem nu trebuie să se întâmple, atunci vom fi împiedicaţi într-un fel sau altul să le facem (cu condiţia să fim în ARMONIE CU VOINŢA DIVINĂ)

Ce înseamnă ARMONIE CU VOINŢA DIVINĂ? - Înseamnă să ne trăim viaţa respectând Legile Naturii, Legile Universului, Legile Creatorului. Necunoaşterea legii nu te scuteşte de pedeapsă în cazul în care ai încălcat acea lege.

Care sunt aceste legi? - O parte dintre ele: Legea Cauzei şi Efectului - ceea ce semeni, aceea vei culege (echivalentul în fizică a legii acţiunii şi reacţiunii), Legea Rezonanţei (vezi postarea), Legea Iubirii (o ştim de la Isus), etc. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper să reuşesc să le prezint pe larg în viitor.

P.S. În emisiune s-a precizat despre miracolele binecuvântatei argile albastre din România. Poate aţi văzut în farmacii sau auzit de argila albastră din Râciu (localitatea în care locuiesc).marți, 12 mai 2009

"Mânia în oamenii cei buni..." - Din lirica indianăProverbe indiene
(Revista "Vreau să ştiu!", nr. 19)


Mânia în oamenii cei buni
se naşte moartă, se topeşte!
În cei cuminţi, un ceas trăieşte,
În semidocţi, trăieşte luni.
Trei ani în proştii cei de gloată,
Iar în mişei viaţa toată!

*
Zgomot fac cei răi si josnici,
Nu cei nobili, bagă de seamă!
Aurul nu poate face zgomotul ce-l face arama.
*
Nu sta în casa în care vezi
că e stapân numai nevasta,
Dar unde e nevasta rob - fugi
mai ales de casa asta.
*
Uşor conduci pe un om netot,
Dar mai uşor pe cel cuminte
Pe un semidoct nici tu părinte,
Nici zeii cerului nu pot.
*
Pe cel ce sub picior îţi sapă
Nu-l prinde prieten cât traieşti;
El ţie duşman: să-ţi aminteşti că apa-i apă,
Iar apa încet îşi schimbă locul,
S-o faci fierbinte cât ai vrea
S-o clocoteşti, căci ea tot v-a stinge focul!
*
Când Dumnezeu te are drag
Şi te ia-n pază milei sfinte,
Ca arme de-a lupta înainte
Nu-ţi dă nici pietre, nici ciomag.
Când Dumnezeu te are drag
Îţi dă pricepere si minte.
Acela ce şi-n fericire
Nu-şi pierde capul şi-i cinstit,
Cel ce rămâne umilit
Când are avere şi mărire,
Şi acel ce-şi ţine jurământul
Şi faţă cu duşmani săi,
Tu dă-mi tovarăş pe aceşti trei
Şi-ţi biruiesc cu ei pământul.
*
Ce-i ce privesc cu multă seamă
La alţii cum privesc la sine,
Cei ce privesc ca la o mamă
La orişice femei străine,
Ce-i ce privesc cu râs ori teamă
La bani ca la un rău ce vine
Aceştia toţi cuminţi se cheamă
Căci toţi privesc spre cum e bine.
*
Din rest nu poate creşte nimic întreg la loc
Dar sunt zic eu trei lucruri care au acest noroc:
Un rest de datorie, de boală şi de foc.
*
Eu sunt născut din neam de jos,
Tu eşti boier, dar ticălos,
Ce crezi că am să cad pe spate
Când văd frumoasele-ţi palate,
Cănd văd păduchi de atâtea ori
Şi-n cele mai frumoase flori.
*
De sunt rău eu mă gândesc
,,Am veşminte, am mâncare,
Să-şi câştige cel ce n-are..."
Iată ce-l mai mişelesc fel de cugetare.

Culese cu 40 de ani în urmă
de prof. Maria Poptămaş
Tehnoredactori: Diana Boalcă,
Loredana Gherman şi Daniel Suciu
(elevi la Şcoala Generală din Crăieşti)

DESPRE RUGĂCIUNE - Profetul - Kahlil Gibran

’Vă rugaţi în clipele de deznădejde şi de nevoie; oh, de v-aţi ruga de asemeni, în plinătatea bucuriei, şi în zilele ce va sunt îmbelsugate.

Fiindcă rugăciunea ce-i oare dacă nu expansiunea firii voastre în etherul mereu trăitor?

Şi dacă, spre uşurarea voastră, stă faptul că aruncaţi în spaţiu întunericul din voi, este, de asemeni, spre desfătarea voastră să răspândiţi zorii în sufletul vostru.

Iar dacă nu puteţi decât să plângeţi când sufletul vă cheamă la rugăciune, aceasta trebuie să vă îmboldească, iar şi iar în pofida lacrimilor pănă veţi veni râzând la ea.

Când vă rugaţi, vă şi înălţaţi pentru a-i întâlni în văzduh pe cei care, asemeni vouă, la aceeaşi oră se roagă, şi pe care în afara timpului de rugă, nu-i puteţi întâlni. (prin rezonanţă, comuniune spirituală - n.r.)

Se cuvine, de aceea, ca întâlnirea voastră în templul nevăzut să fie numai pentru starea de extaz şi dulce comuniune

Fiindcă dacă veţi intra în acest templu doar pentru a cere nu veţi primi nimic.

Iar dacă doar spre a vă umili nu vă veţi înălţa.

Sau chiar dacă veţi intra spre a implora fericirea pentru semeni voştri, nu veti fi auziţi

E destul, numai, să intraţi în acest templu nevăzut.

Nu aş putea să vă învăţ cum să vă rugaţi cu ajutorul cuvintelor.

Cel Nevăzut nu ascultă vorbele voastre afară doar dacă El însuşi le pronunţă, prin buzele noastre.

Şi nu aş putea să vă învăţ rugăciunile mărilor, ale pădurilor sau ale munţilor.

Însă voi care v-aţi născut in munţi ori în păduri sau pe mări puteţi afla aceste rugăciuni in inima voastră.

Iar dacă veţi asculta numai in taina nopţii le veţi auzi şoptind în tăcere.

"Creatorule, Tu, care eşti eul nostru înaripat, în firea noastră voinţa ta voieşte.

În dorinţa noastră dorinţa ta arde.

Puterea Ta e în noi, dorind să ne schimbe nopţile -care ale tale sunt- în zile, care ale tale sunt deasemenea.

Noi nu putem să îţi cerem nimic, deoarece tu cunoşti trebuinţele noastre, înainte ca ele să se fi ivit înlăuntrul nostru;

Tu eşti dorinţa noastră şi, dăruindu-ne cât mai mult dorul de Tine totul ne dărui."