LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

sâmbătă, 20 iunie 2009

SOARELE - MODEL DE PERFECŢIUNE - SOLSTIŢIUL DE VARĂ - 21 iunie 2009 ora 07.45

Fotografia a fost făcută la data de 3 iulie 2008, ora 05.29 în Hăşmaşul Mare - Carpaţii Orientali.

http://www.astronomy.ro/calendar_astronomic_iunie_2009.html

"...dacă veţi lua obiceiul de a privi în fiecare dimineaţă SOARELE, minunându-vă de generozitatea lui, de puterea lui, de toată VIAŢA care izvorăşte din el, veţi simţi cu timpul unele schimbări ce se vor produce în voi, de parcă o parte din lumina, din căldura şi din viaţa lui vă pătrund.

"Soarele este imaginea perfecţiunii, şi dacă îl veţi lua ca model, dacă asemeni lui veţi dori să fiţi luminoşi, plini de căldură şi dătători de viaţă, într-adevăr vă veţi transforma.
Evident că niciodată nu veţi reuşi să fiţi la fel de luminoşi, de plini de căldură, de viaţă ca şi Soarele, dar, numai dorinţa de a dobândi aceste calităţi, vă va proiecta în sferele cereşti şi veţi reuşi, într-adevăr să faceţi minuni"

"Pentru a avea o influenţă benefică asupra oamenilor, trebuie să intraţi în fiecare zi în contact cu Soarele pentru a primi câteva particule noi, pe care le veţi transmite celor din jurul vostru..."

"...contactul cu căldura şi cu lumina sa vă vor inspira sentimente de fraternitate faţă de ceilalţi (faţă de toate fiinţele de sub Soare - n.r.): generozitate, bunătate, răbdare..."

"...aici aveţi Cheia Perfecţiunii voastre"

Omraam Mikhael Aivanhov - "Reguli de aur pentru fiecare zi", de la pag. 122,123, 134 - Editura Prosveta

Asta nu înseamnă că trebuie să ne închinăm Soarelui! Trebuie să ne închinăm, să ne rugăm şi să-i fim recunoscători doar lui DUMNEZEU UNUL ( care este Sursa Primordială a Tot Ceea ce Există, Dumnezeul Iubirii, Dumnezeul Vieţii şi Creeatorul Tuturor Universurilor Văzute şi Nevăzute, Cel care este TOTUL, este în Tot şi în Toate) şi FIULUI SĂU - ISUS HRISTOS.
(completare făcută de Adrian Baciu)


joi, 18 iunie 2009

DIN MANUSCRISELE LUI MIHAI EMINESCU - Volumul VIII - 2261 - p.79 şi Volumul XII - 2267 - p.74 şi 82

Apăsaţi click pe imaginea pe care doriţi să o vedeţi mărită:
.
.
În fotocopia de mai sus sublinierea cu roşu am făcut-o eu.
.


marți, 16 iunie 2009

DE MAI MULT DE 120 DE ANI EMINESCU ESTE PRINCIPALUL "PILON DE SUSŢINERE" AL EGREGORULUI NEAMULUI ROMÂNESC

MIHAI EMINESCU - UNUL DINTRE
MARII ÎNVĂŢĂTORI SPIRITUALI AI OMENIRII
Apăsaţi click pentru a vedea imaginea întreagă
(preluată de pe blogul http://oxana90.wordpress.com/)
.
FRAGMENTE DINTR-UN ARTICOL APĂRUT ÎN
REVISTA "VREAU SĂ ŞTIU!" NR. 19
.
"Marele eveniment prilejuit de lansarea manuscriselor lui Mihai Eminescu, copiate în facsimil urma să aibă loc la Biblioteca Academiei la ora 12.00.
(BUCUREŞTI - 15 IANUARIE 2008)
.

La ora 11.30 eram prezent în sala unde urma să se desfăşoare evenimentul.Totul era frumos pregătit, iar în sală se făcea simţită prezenţa SPIRITULUI EMINESCIAN. Marele eveniment a avut loc în acelaşi timp la Bibliotecile Academiei din Iaşi, Cluj, Timişoara, precum şi la Chişinău, Budapesta, Roma şi alte mari oraşe europene...
Manuscrisele erau frumos aranjate în mijlocul sălii, aşteptând parcă marii oameni de cultură care urmau să participe la acest eveniment (totuşi destul de puţin mediatizat).
.

Au apărut pe rând personalităţi precum GRIGORE VIERU, Constantin Barbu, Ion Micu, Petre Roman, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi mulţi alţii

Tipărirea manuscriselor lui Mihai Eminescu s-a făcut sub coordonarea lui Eugen Simion - Preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române.Au luat cuvântul pe rând Eugen Simion, Constantin Barbu şi alţii.
S-a precizat faptul că este un EVENIMENT UNIC în istoria României din ultimii 130 de ani.







Constantin Barbu i s-a adresat lui Eugen Simion cu următoarele cuvinte: "NICI NU ŞTIŢI CE AŢI FĂCUT... !!!", acesta fiind cel mai mare eveniment cultural-spiritual din ultimii ani în România.
.
A avut loc de asemenea şi o lansare de carte: "Codul Invers" a lui Constantin Barbu (cartea pe care o avea Constantin Barbu în mână când i se adresa lui Eugen Simion - pe care nu am reuşit să o cumpăr încă n.r.) - carte care dezvăluie viaţa lui Mihai Eminescu, carte despre evenimentele istorice deosebit de grave care i-a determinat pe unii dintre marii oameni politici ai vremii să însceneze un complot împotriva lui EMINESCU, omorându-l încet...
.
Din sală s-au auzit şoapte, pentru că puţini oameni au îndrăznit până acum să facă asemenea afirmaţii într-un mod oficial - şi mai ales în cadrul unui asemenea eveniment.

Totuşi, majoritatea cititorilor nu au acces la aceste cărţi, tirajul lor fiind limitat la început, la câteva sute de exemplare (eu am avut onoarea să pot cumpăra o parte din colecţie).






La sfârşitul simpozionului am fost deosebit de onorat să discut cu MARELE POET GRIGORE VIERU, care a apreciat revista noastră şi tot ceea ce facem noi în şcoala din satul natal al ALTUI MARE ROMÂN - GHEORGHE ŞINCAI."

Prof. Adrian Baciu

.


Foto: GRIGORE VIERU şi revista "Vreau să ştiu!"

duminică, 14 iunie 2009

ROMÂNIA - GRĂDINIA MAICII DOMNULUI - (cum a numit-o Papa Ioan Paul al II-lea), VĂZUTĂ DE PE UN DEAL ÎNALT DIN CENTRUL TRANSILVANIEI

Am realizat filmul de mai jos azi, 14 iunie 2009, cu scopul de a privi ROMÂNIA - ŢARA NOASTRĂ DRAGĂ "din alt unghi".
.
 Îmi cer scuze pentru faptul că înregistrarea nu are o calitate corespunzătoare, iar vântul bătea foarte puternic. Totuşi, tocmai datorită acestui vânt şi ploilor căzute în ultimele zile am avut o vizibilitate mai mare de 150 km, fapt care mi-a permis să surprind imagini deosebite.


Se pot vedea nu doar frumuseţile ţării dar şi zonele cu eroziuni puternice, datorate defrişărilor masive din ultimele secole. Noi, elevii Gimnaziului de Stat "Gheorghe Şincai" din Râciu, împreună cu profesorii am reîmpădurit trei hectare în ultimii doi ani (pe dealul care se vede în înregistrare începând cu minutul 5).


Vă invităm să faceţi şi dumneavoastră la fel. Este foarte simplu: Luaţi legătura cu Direcţia Silvică a judeţului din care faceţi parte pentru a fi sfătuiţi şi îndrumaţi la cea mai apropiată pepinieră silvică, iar de acolo puteţi cumpăra, cu sprijinul autorităţilor localităţii dvs. puieţi cu un preţ care variază între 20 - 50 bani bucata. Plantarea se face în perioada 1 martie - 15 aprilie sau cum vă recomandă inginerii silvici (la anumite specii, plantarea se poate face şi toamna).  Pe noi ne-au costat aproximativ 700 lei 1300 puieţi cumpăraţi în 2008, iar în 2009 - 200 lei - 600 puieţi, cumpăraţi de la Pepiniera din Voivodeni (lângă Reghin).

Luna pădurii este perioada 15 martie - 15 aprilie, iar Ziua Pădurii în 15 aprilie.

Aceste activităţi sunt incluse într-un proiect mai mare numit "Natura - Prietena Mea" - proiect cu care am obţinut locul I la granturi în judeţul Mureş în toamna anului 2007.

Linkuri:

http://revistavreausastiu.blogspot.com/2009/02/grantul-cu-care-am-obtinut-locul-i-in.html

http://revistavreausastiu.blogspot.com/2009/05/asigurarea-continuitatii-proiectului.html

Vă doresc vizionare plăcută!




ACTIVITĂŢI DE REÎMPĂDURIRE - APRILIE 2008



PLANTAREA PARCULUI DENDROLOGIC RÂCIU - APRILIE 2008


ÎNTREŢINEREA PLANTAŢIEI



ZIUA PĂDURII - 15 APRILIE 2009



PARC DENDROLOGIC ŞI PLANTAŢIE - 23 APR. 2009


TOŢI SUNTEM UNU!

CROP CIRCLES (CERCURILE DIN LANURI) - THE WAKE UP CALL (STRIGĂTUL DE DEŞTEPTARE)

CERCURILE DIN LANURI ŞI GEOMETRIA SACRĂ (YouTube)