LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

miercuri, 5 august 2009

VIAŢA ÎN ORAŞ - KRISHNAMURTI - COMENTARII ASUPRA VIEŢII


"Viaţa în oraş este ciudat de ruptă de univers; construcţiile au luat locul văilor şi munţilor, iar zgomotul circulaţiei a înlocuit tumultul cursurilor de apă. Noaptea stelele se văd cu greu căci luminile oraşului sunt prea puternice; în timpul zilei cerul este mărginit şi încătuşat.

Orăşenii trăiesc într-o lume precisă; ei sunt fragili şi politicoşi, au biserici şi muzee, cârciumi şi teatre , haine frumoase şi nenumărate magazine. Întâlneşti oameni peste tot: pe străzi, în clădiri, în camere.

Un nor trece pe cer şi atât de puţini îl privesc. În permanenţă este mare agitaţie."

Krishnamurti - Comentarii asupra Vieţii - Editura Herald, Bucureşti


Krishnamurti s-a născut în India, districtul Madras, în anul 1895 şi s-a stins din viaţă în 1986, în California. Când era copil i s-a profeţit că va ajunge un mare maestru spiritual - învăţător al lumii. A fost adoptat de Annie Bessant, preşedinta Societăţii Teozofice şi educat la Oxford şi Paris.
.
Krishnamurti va refuza rolul de "Învăţător al Lumii" pe care dorea să i-l atribuie mişcarea Teozofică.
.
Dizolvând Ordinul "Steaua Orientului" înfiinţat special pentru el, Krishnamurti va afirma că nicio autoritate spirituală, morală, filozofică sau de altă natură nu deţine monopolul Adevărului.
.
Întreaga sa învăţătură este o invitaţie adresatăfiinţei umane pentru realizarea unei depline cunoaşteri de sine, un apel constant la o TRĂIRE AUTENTICĂ A VIEŢII.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu