LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

sâmbătă, 25 iulie 2009

NATURA NU MINTE NICIODATĂ... ŞI NICI NU ARE CHEF DE GLUME...

Am ieşit să mai fac câte ceva prin grădină...
Am observat multe în ultimele zile. S-au produs multe schimbări în jurul nostru, pe care noi, în nesimţirea noastră nu le prea sesizăm.

M-am mirat de faptul că prunele, care de obicei se coceau pe la jumătatea lunii August, au început să se coacă în perioada de după 15 iulie... Oare de ce?

Avem nişte meri de toamnă, a căror fructe se coc la sfârşitul lunii august şi în septembrie.
Deja sunt câteva mere coapte... Oare de ce?

Via de care v-am vorbit în postarea "Legea Schimbării" are deja unii ciorchini care încep să se coacă. De obicei se coceau după 10 august... Oare de ce?

Cartofii, care vegetau de obicei până după 10 august, au avut o perioadă frumoasă de vegetaţie abundentă, dar deja au înnceput să se ofilească... Oare de ce?

Pomii, cărora încep de obicei să li se usuce unele dintre frunze după "Schimbarea la faţă" (6 august), au deja foarte multe frunze ofilite... Oare de ce?

În lunile martie şi aprilie, până la Ispas a fost pe la noi o secetă cumplită. La începutul lunii iunie fisurile din scoarţa terestră erau atât de mari, încât în unele îmi încăpeau degetele... Chiar dacă a plouat destul de des după Ispas, tot nu a fost de ajuns să astâmpere setea pământului... Oare de ce?

Vechi lacuri glaciare produc inundaţii în Nepal, Elveţia... Oare de ce?

Nivelul mării creşte dramatic peste tot: în Bangladesh (unde 15 milioane de oameni trebuie să se mute), Olanda, Veneţia şi multe alte zone aflate la un nivel apropiat de cel al mării.Există ţări insulare din Pacific care sunt nevoite să-şi schimbe teritoriul? Oare de ce? http://www.worldviewofglobalwarming.org/pages/arctic.html

Un lucru deosebit de grav: suprafaţa calotei glaciare nordice a scăzut în ultimii ani cu peste 40%... Oare de ce? http://www.eatlowcarbon.org/#

Suprafaţa aridă a planetei, dar şi a României creşte vertiginos (poţi să vezi părţi deşertice nisipoase în Oltenia, Bărăgan şi în alte părţi ale ţării cât cuprinzi cu ochii) ... Oare de ce?

În deşertul Atacama din Chile, unde nu a plouat şi nici nu a nins timp de 30 de ani, în aceste zile a nins abundent, unele trecători din Anzi fiind închise. Un fenomen asemănător, dar de mai mică intensitate petrecându-se anul trecut... Oare de ce?

Astăzi m-am gândit la multe lucruri.

Tot azi dupăamiaza, eram tot în grădină (legam roşiile de pari) şi a venit un frumos nor cumulonimbus, mânios ca un balaur şi sufla vânt pe nări... M-am dus să mai fac câte ceva prin casă.
După puţin timp a început să picure şi apoi să plouă.

Mi-am dat jos tricoul şi am ieşit în ploaie. Am ridicat faţa şi mâinile spre cer. Lacrimile Mamei Noastre Terra mă îmbrăţişau. Sentimentul nu poate fi descris în cuvinte...
Picăturile de ploaia mângâietoare şi binecuvântătoare se prelingeau pe trupul pe care mi l-a dat împrumut Dumnezeu, făcându-mă să plâng în mine însumi....

Am ţinut mâinile întinse spre Cer şi m-am rugat: "Doamne, fă-mă una cu PĂMÂNTUL!!!"

Apoi, SOARELE a apărut de după nori, luminându-mi faţa, cu toate că pe mine ploua încă...


http://www.youtube.com/homeproject
http://www.unep.org/publications/ebooks/kick-the-habit/Pdfs.aspx
http://www.unep.org/billiontreecampaign/
http://letsactnow.org/
http://un.evana.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu