LA POLUL NORD ESTE NOAPTE POLARA SI SE VAD CURCUBEELE DE NOAPTE

sâmbătă, 9 mai 2009

PUTEREA GÂNDULUI

Citate din cartea "PUTEREA GÂNDULUI" a lui Swami Shivananda


"Omul semănând gândul culege acţiunea. Seamănă acţiunea, culege un obicei. Semănând un obicei, culege un caracter. Seamănă un caracter şi culege un destin."

"În timp ce lumina călătoreşte cu circa 300.000 kmps, gândurile ajung practic instantaneu la locul de destinaţie."

"Gândul este cea mai puternică forţă de pe pământ."

"... atunci când un gând bun sau rău străbate mintea unei persoane, el dă naştere unor vibraţii care vor călători în toate direcţile la mare distanţă de emiţător..." (vezi postarea Legea Rezonanţei)

"Suntem practic înconjuraţi de un ocean de gânduri... Cu toţii recepţionăm anumite gânduri şi emitem altele în acest univers al gândurilor..."

"...cu cât mai puternice sunt gândurile, cu atât mai devreme vor apărea rezultatele lor..."

Cu cât puterea de concentrare este mai mare, cu atât efectele gândului emis sunt mai puternice. (Cu cât un emiţător are o putere mai mare, cu atât mai clară şi mai puternică este recepţia semnalelor sale la aparatele de recepţie).

"Gândul este o forţă subtilă pe care ne-o putem procura şi prin hrană. Dacă mâncarea este pură, cu timpul gândul devine şi el pur" (ex. rolul postului în creştinism). Vibraţiile din hrană pătrund în fiinţa noastră şi o parte a gândurilor noastre încep să vibreze corespunzător acelei vibraţii. (Vezi postarea Alternativele Cunoaşterii).

"Cei ce emit gânduri sublime îi pot ajuta deopotrivă pe cei din apropiere, dar şi pe alţii, aflaţi la mare distanţă."

"Gândurile pot face practic orice. Chiar şi marile minuni au fost creeate prin puterea incredibilă a gândului."

"Telepatia a fost primul telegraf fără fir şi primul serviciu telefonic pe care le-a cunoscut vre-o dată lumea..."

"Aşa cum faţa şi vocea unui om diferă de ale celorlalţi , la fel şi modurile de a gândi şi de a înţelege. Acesta este motivul pentru care apar atât de des neînţelegerile între oameni, chiar şi între cei apropiaţi sau prieteni."

"Orice gând are greutate, formă, mărime, culoare, calitate şi putere, ce pot fi percepute de către clarvăzători prin ochiul interior" "Un gând spiritual are o culoare galbenă. Un gând de furie şi ură este roşu întunecat, gândurile de gelozie au culoare maro, etc..."

"Când reuşim să trecem dincolo de gânduri şi minte, începe să funcţioneze intuiţia şi apare cunoaşterea de sine"

"Gândul este un arhitect al destinului."

"Cel care crede că îşi poate ascunde gândurile este doar un sărman naiv."

"Ochii vă trădează gândurile."

"Gândurile negative otrăvesc viaţa"

"Fiecare om ar trebui să aibă o înţelegere atotcuprinzătoare asupra legilor gândirii şi a utilizării lor. Doar astfel va putea el să trăiască în această lume fericit şi senin."

"Gândul înseamnă viaţă. Sunteţi ceea ce gândiţi. Gândurile vă creează mediul înconjurător. Gândurile voastre constituie lumea voastră."

"Sănătatea minţii este mai importantă decât sănătatea fizică. Când mintea este sănătoasă, corpul o va urma cu siguranţă." (Mens sana in corpore sano).

"Cei care au un control cât de mic asupra gândurilor şi vorbelor lor pot fi recunoscuţi imediat, prin faţa lor senină, calmă, frumoasă... prin vocea dulce şi liniştită, prin ochii strălucind de o lumină interioară."

"Cei cu voinţa slabă se supun de regulă celor cu voinţa mai puternică."

Dacă ne luptăm cu gândurile negative le alimentăm cu energia de care au nevoie şi se fac mai puternice. Trebuie să punem alături de ele gânduri pozitive şi frumoase, de iubire şi pace. Astfel, gândurile negative, nemaiavând sursa vibraţională cu care se hrăneau, vor dispărea treptat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu